Thursday, September 10, 2009

dialog2 daRi citeR Allahyarham P. Ramlee...jom layanz

Bercakap mengenai p.ramlee, sure ramai yang sinonim dengan cerita2 yang beliau telah hasilkan...
mahupun cerita sedih mahupun cerita komedi

so pasti korang masih lagi teringat dialog2 yang beliau serta rakan2 seperjuangan seperti sudin,ajis dan lain2 ucapkan yang sampai hari ni korang still ingat...

so..
ape kate korang tulis dialog yang korang still ingat smpai serkarang kat bwh ni.....

__________________________
______________________________________________________


1) Hifzaili

Alif Ya Mim .. Buaya


2)

Walaupun rupamu tidak kukenal..
Tetapi lobang hidungmu tetap menjadi pojaan hatiku...


3) Farhana

betapa senang beta punya hati..
betalah yang digelarkan setan aminurrashid..
bukan setan la syaitan!
sultan!!


4) Wak

KITA PUNYER ANAK ADA BERAK, SAYA KATA ITU TAIK KASI ANGKAT BUANG DIA TAK MAU,
TAKPA SAYANG PUNYER PASAL SAYA ANGKAT ITU TAIK BUANG, TAPI ITU BUDAK SUDAH TENDANG
ITU TAIK KENE SAYA PUNYER MUKA ITU PASALLA SAYA MARAH... (M ZAIN)

HAI TAIK PUNYER PASAL PON MAU GADUH KAA? PEGI MASUK TIDURLAA... . (P.RAMLEE)

DIA BANYAK DEGIL ITU DALAM KEPALA BATU BESAR ADA DUDUK.. (M ZAIN)



5)
oooooooooo.. ini saya kenal sgt ni cikgu... ..
yg ini huruf M... ..

... . Jim pakai toncet cikgu... .


6) Narrasis

be wau re nge... ..
unta.....


7) Asfira

Seniman bujang lapok..time jiran bising tak leh tido tu..

Sudin : Tu ler dulu aku ajak korang pindah korang tak nak.
Aziz : iyer ler Sudin.. rumah yang ko cakap tu ada lagi tak??
Sudin : Rumah yang mana tu..Oooo.. rumah tu .. ada kenapa?
Aziz : Berapa bilik dia ada?
Sudin : Tak silap aku ada 3 bilik..
Aziz : Bagus tu ada tiga bilik tu..Sorang satu..Sudin berapa besar agak2 ko bilik tu??
Sudin : Klu tak silap aku 7 kaki panjang 5 kaki lebar 7 kaki dalam..
Aziz : Besar tu 7 kaki panjang 5 kaki lebar..siap ada dlm tu 7 kaki..iitttuuu kubur tuu!!! ko nak mampus!!!


8) Hamba Rakyat

ramlee: sungguh senang hati beta... beta lah yg digelar setan aminur rashid

ahmad nisfu: cut... bukan setan syaitan... sultan... .

ramlee: sungguh senang hati beta... beta lah yg digelar sultan aminur rashid... mamanda menteri... ada apa-apa perkhabaran

aziz: ada tuanku.. seorang saudagar telah meminta tuanku utk merasmikan pembukaan kandang harimau nya... .

ahmad nisfu: cut... . pembukan kandang harimau.. skali rimau ngap... mampus kau... pembukaan ladang limaunya.. bodoh bahlul...

aziz: ada tuanku.. seorang saudagar telah meminta tuanku utk merasmikan pembukaan ladang limaunya... .

ramlee: bagus.. memanda menteri.. bagus.. jikalau begitu.. sebelum subuh beta sampai... .

ahmad nisfu: cut... sebelum subuh buat apa... orang belum bangun tidur... selepas subuh... bodoh...

ramlee: bagus.. memanda menteri.. bagus.. jikalau begitu.. selepas subuh beta sampai... . datuk perdana menteri boleh beredar..

aziz: ampun tuanku...

ramlee: wahai datuk ahli nujum maram kerapu kepunden maram sekeper... . malam td beta bermimpi... seketul tahi lembu telah jatuh melekap di muka beta... apa maknanya...

sudin: ampun tuanku.. mengikut amalan patik.. tuanku akan ditimpa bahaya...

ramlee: tidak.. tidak.. hanya sipi.. sipi... . jatuh ke bahu beta..

sudin: ooh sipi.. itu bermakna tuanku akan ditimpa demam malaria tapioka...

ramlee: ooohh bukan sipi.. beta ketis.. pelepap... atas muka tn director ahmad nisfu...

sudin: itu maknanya tuan director nak mampus... .

dialog dari cerita seniman bujang lapok
(lebih kurang arr... x ingt btol..)


9) Harukichi

dialog aziz sattar dalam pendekar bujang lapok waktu kena baling batu..

Ajis: Pakcik..tengok dorang baling batu

Pendekar mustar: Kenapa ngko tak elak

Ajis: Ilmu elak pakcik belom ajar


walaupun rupa mu tidak ku kenal.. tetapi lobang hidungmu tatap menjadi pujaan hatiku.. cut!!!


10) Intan

Ahmad Nisfu:Action

Ramlee: (Diam)

Ahmad Nisfu: Cakap!! Cakap!!!(Bisik)

Ramlee: Apa?

Ahmad Nisfu:Cakap!!! Urgghh!!! Cakap... !!!! Ekk!!(Tunjuk Lidah)

Ramlee: (Menjelir) Wekkk!!

Ahmad Nisfu: Eiiiigghh!!! (Angkat Kerusi nk baling) CUT CUT!!
kenapa ko tak cakap bahlol!

Ramlee: Tuan suruh saya action... ..tuan x suruh saya cakap

Ahmad Nisfu : (Geram)Errghh!!!!!... .lain kali kalau aku cakap action... .
kene cakap!

Ramlee : OOOo itu macam ka?

Ahmad Nisfu : Bahlol!

______________________________

Ajis : Oh adindaku yang cantik jelita... ..hidung mu mancung bagai
seludang... .rambut mu!!!! rambut mu... .apa da... ..(buka
mata)... .ohh rambut mu hitam jambul didepan... ... berbaju
bunga beseluar yankee... berkaki ayam... ..oh adindaku yang
cantik jelita

Ahmad Nisfu: eh? apa kau bikin dialog sendiri ya?!!!

Ajis: Ai... .Siapa itu di sana hah? ohh... .kanda tahu siapa itu,
itulah perompak yang mahu merompak adinda dari tangan
kekanda

Ahmad Nisfu: Apa Kau bilang aku perompak? aku director
ahmad nisfu!!

Ajis: AAAAAHHHH!!!! hei! kau jangan cuba menyamar sebagai
director... ... ... ..walau pun rupamu tidak ku kenal... ..tetapi
lobang hidungmu tatap menjadi poooojaaa'an hatiku !!!!

Ahmad Nisfu: CUTT !!!! CUTTT!!!!!!!!!!


11) Xray

BAPAK MARAAAAH... TAK AIH BAPAK XMARAH..DANCING LA SAMPAI PG... HAHAA 25 PERCENT... DLM 3 ABDUL


12) Cja

eniiiiiiiiiiii... .angkat kain hujan~~~~ jemuran dh nak turunnnnn~~~


13)

ajis : jolok motor ye bang.....


14)

nujum pak belalang

sudin :1 untuk kau,1 untuk aku,2 untuk kau,2 untuk aku,3 untuk kau,3 untuk aku,lepas 3 berapa?
ajis :hentam sajalah,
sudin :hentam sahajalah untuk kau,hentam sahajalah untuk aku,lepas hentam sahajalah,
ajis : bedallah
sudin : bedallah untuk kau,bedallah untuk aku,
ajis :hey dalam dunia mana ada huruf bedallah daa,
sudin :hey dalam dunia mana ada huruf bedallah daa untuk kau, hey dalam dunia mana ada huruf bedallah daa untuk aku,
ajis : hey apa daa,
sudin : hey apa daa utk kau,hey apa daa utk aku,
ajis :hehehe ,
sudin : hehehe utk kau, hehehe utk aku,
ajis :hey kau nak mampus yer,
sudin : hey kau nak mampus yer utk kau,hey kau nak mampus utk aku,
ajis :kepala hotak kau
sudin : kepala hotak kau utk kau, kepala hotak utk aku
ajis : aku bagi karang
sudin : aku bagi karang utk kau,aku bagi karang utk kau
ajis : eeeeeeei
sudin : eeeeeei utk kau,eeeeeeei utk aku


15) Aza

patuuuuttlaaa... .ekzoz besi... aa kenapa tak diganti dengan buluh aje... "

"nak kasi tak bunyi pun boley... ."

"ini commpresen diee la tinggi.."


16)

jebon tu nenek kau..

eh..nenek aku che embun..

atuk kau?

atuk aku james bond...


17) Velvet

dalam satu scene filem seniman bujang lapok

babak ketika aziz sattar sedang berlakon(test screen)..selepas mengucapkan dialog kepada ahmad nisfu, die pon amik tempat..

aziz: tuan kasila saya satu pompuan... saya tak ble berlakon kalau takde pompuan tuan

nisfu: pompuan??..tak payah... aaarr umar... umar(salah seorang krew) bole jadi perempuan..

test screen bermula..

nisfu: action..

aziz: wahai adinda ku yang cantik rupawan..hidungmu cantik bagai seludang..rambut mu... errr..errr..(stat terlupa... die pon tgk kat umar)... rambut hitam berjambul di hadapan..berbaju bunga bersluar yankee..berkaki ayam..ohh adinda ku yg... sudikah dinda menjadi isteri beta..

nisfu: apa kau bikin dialog sendiri!!

aziz: eeii!! siapa kao aaa!!uhh... dia lah perompak yg ingin merrampas adinda dari tangan kekandeee...

nisfu: apa!!kao bilang aku perompak!!aku tuan director ahmad nisfu!!

aziz: aaarrgghh!!..tak usah kao cubak ingin menyamar jadi tuan director ahmad nisfu..walaopon rupamu tidak ku kenal... .TATTAPI LOBANG IDONG MU TATTAP MENJADI POOOOJAAN HATI QUUU...

nisfu: ... . CUTT!!!CUTT!!


18) Doremi

KIRA UNTUNG KAU KAWIN DGN AKU BOLEH MAKAN HATI. TU ORG SEBELAH TU, ARI-ARI MAKAN TULANG BUAT SUP

2 comments:

Le Jr. said...

mmg awesome..

Hifzaili said...

nice gak.. lg nice sebab ada nama aku sekali.. tq bros.